SlimRenoveren maakt op deze webpagina zo beperkt mogelijk gebruik van cookies. Meer informatie

02-02-2023

SlimRenoveren gaat versnellen

Al 14 jaar zetten wij ons samen in om stappen vooruit te maken in de renovatiemarkt. We hebben een flink aantal woningcorporaties, bouwbedrijven, onderhoudsbedrijven, huurdersorganisaties en leveranciers op weg geholpen met hun renovatievraagstukken. Van strategische verkenningen tot praktisch ingestoken bewonersavonden en van procesbegeleiding tot productontwikkeling. Altijd met veel plezier en toewijding en vanuit onze eigen idealen. De corporatiesector met de bijbehorende bouwkolom is een markt waar wij ons als een vis in het water voelen en onze opdrachtgevers verrijken met een frisse blik.

Om te vermenigvuldigen, moet je kunnen delen. Dat geldt ook voor SlimRenoveren. Het was nooit ons doel om uit te groeien naar een grote organisatie. Liever zijn we met de inhoud en impact bezig met mooie projecten die onze opdrachtgevers verder helpen. Toch merken we dat we met twee personen en een werkstudent niet de ‘hele wereld’ kunnen veranderen en de noodzaak voor verandering steeds groter wordt. Nu klimaatverandering steeds zichtbaarder en voelbaarder wordt, is versnelling van de verduurzaming van Nederland noodzakelijker dan ooit geworden. Dat heeft bij ons de vraag opgeroepen hoe we onze werkwijze en resultaten voor de sector breder over Nederland kunnen verspreiden, zonder dat we daarvoor zelf uit de dagelijkse werkpraktijk en mooie opdrachten worden gehaald.

afbeelding 289
afbeelding 290

Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. We stellen de aanpak van SlimRenoveren open voor andere zelfstandige professionals die hiermee willen werken om zo in minder tijd meer voor elkaar te krijgen. Ons gedachtegoed, de geleerde lessen en ervaringen hebben we gebundeld in de zeven ‘SlimRenoveren-principes. Ze vormen onze kijk op de opgave naar CO2-neutraal en circulair in 2050 voor de Nederlandse sociale woningvoorraad. We zien een netwerkorganisatie voor ons waarbinnen zelfstandige professionals hun krachten bundelen.

Om deze stap mogelijk te maken, hebben we vanaf 1 januari 2023 naast SlimRenoveren twee zelfstandige werkorganisaties gecreëerd die het gedachtegoed, de werkwijze en de SlimRenoveren-principes hanteren, waarbinnen onze projecten worden uitgevoerd en nieuwe uitdagingen worden opgepakt. De werkorganisaties zijn gecreëerd rond deskundigheid en bestaande werkterreinen, dit betekent voor Doris en Sean dat zij de eerste deelnemers worden in het bredere SlimRenoveren-netwerk. De werkorganisatie van Doris is Doris de Bruijn Advies en die van Sean is Peppereno. Door deze stap kunnen nieuwe participanten eenvoudiger aansluiten in het SlimRenoveren-netwerk.

Voel je je als zelfstandige verbonden met deze principes en werk je er graag aan mee? Laat het ons weten en we gaan samen kijken hoe je ons SlimRenoveren-netwerk kunt versterken.

 

Duurzame groeten,

Doris en Sean

afbeelding 291